vrijdag 1 december 2023
Over ZMLProgramma

Hoe Zaterdagmiddag LIVE begon in 2019

RTV Rijnmond, Exxact Barendrecht, RTV Albrandswaard en RTV Lansingerland sloegen de handen ineen en maakten sinds zaterdag 24 augustus 2019 een gezamenlijk radioprogramma: Zaterdagmiddag Live! Van 12:00 uur tot 14:00 uur gaan we de regio in en zijn we op vier zenders tegelijk te beluisteren.

Ideale weekend gevoel
Zaterdagmiddag Live! bezorgt je het ideale weekendgevoel. Vrolijk, gezellig maar ook informatief. Dan zijn de kernwoorden van de nieuwe radioshow. Verslaggevers van de vier omroepen gaan op pad, op zoek naar alles wat onze regio zo mooi maakt. Het programma zit vol reportages, leuke muziek, een spel, een uitgaansagenda en natuurlijk live verslag van evenementen. Medewerkers van de lokale omroepen presenteren het programma samen met presentatoren van Radio Rijnmond.

Sinds 24 augustus 2019 is Zaterdagmiddag Live! iedere zaterdag te beluisteren tussen 12:00 uur en 14:00 uur op Exxact Barendrecht 106.4FM, RTV Albrandswaard 107.1FM, RTV Lansingerland 92.2FM en Radio Rijnmond 93.4FM, Rijnmond.nl.

Inderdaad, toen nog met 4 lokale omroepen en toen… toen kwamen de lockdowns. Zaterdagmiddag LIVE is onverminderd doorgegaan. Kunststof schermen in de studio waar geen anderhalf meter kon worden aangehouden. Lange microfoonhengels voor de interviews buiten, want de verhalen in de regio gingen onverminderd door. In 2020 lag de (amateur)voetbal vanwege alle maatregelen helemaal stil. Dat gaf ons de gelegenheid er een uurtje aan vast te plakken en ondertussen sloten meer lokale omroepen zich aan bij het programma.

Inmiddels is het september 2023, voor het eerst in de geschiedenis van Zaterdagmiddag LIVE een zomerstop. Dat gaf ons de gelegenheid om het programma te finetunen en opgefrist van start te laten gaan met aflevering 201 op zaterdag 9 september 2023 op 6 lokale omroepen, te weten RTV Lansingerland, Exxact Barendrecht, RTV Albrandswaard, Omroep Hoeksche Waard, ATOS RTV en Radio Ridderkerk.