donderdag 25 april 2024
Over ZMLProgramma

Hoe Zaterdagmiddag LIVE begon

RTV Rijnmond, Exxact Barendrecht, RTV Albrandswaard en RTV Lansingerland sloegen de handen ineen en maakten sinds zaterdag 24 augustus 2019 een gezamenlijk radioprogramma: Zaterdagmiddag Live! Van 12:00 uur tot 14:00 uur gaan we de regio in en zijn we op vier zenders tegelijk te beluisteren.

Ideale weekend gevoel
Zaterdagmiddag Live! bezorgt je het ideale weekendgevoel. Vrolijk, gezellig maar ook informatief. Dan zijn de kernwoorden van de nieuwe radioshow. Verslaggevers van de vier omroepen gaan op pad, op zoek naar alles wat onze regio zo mooi maakt. Het programma zit vol reportages, leuke muziek, een spel, een uitgaansagenda en natuurlijk live verslag van evenementen. Medewerkers van de lokale omroepen presenteren het programma samen met presentatoren van Radio Rijnmond.

Sinds 24 augustus 2019 is Zaterdagmiddag Live! iedere zaterdag te beluisteren tussen 12:00 uur en 14:00 uur op Exxact Barendrecht 106.4FM, RTV Albrandswaard 107.1FM, RTV Lansingerland 92.2FM en Radio Rijnmond 93.4FM, Rijnmond.nl.

Inderdaad, toen nog met 4 lokale omroepen en toen… toen kwamen de lockdowns. Zaterdagmiddag LIVE is onverminderd doorgegaan. Kunststof schermen in de studio waar geen anderhalf meter kon worden aangehouden. Lange microfoonhengels voor de interviews buiten, want de verhalen in de regio gingen onverminderd door. In 2020 lag de (amateur)voetbal vanwege alle maatregelen helemaal stil. Dat gaf ons de gelegenheid er een uurtje aan vast te plakken en ondertussen sloten meer lokale omroepen zich aan bij het programma.

Na aflevering 200 had het programma voor het eerst in de geschiedenis van Zaterdagmiddag LIVE een zomerstop. Dat gaf ons de gelegenheid om het programma te finetunen, de socialmedia-kanalen en website te starten. Om vervolgens op zaterdag 9 september 2023 opgefrist van start te gaan met aflevering 201 met 6 lokale omroepen, te weten RTV Lansingerland, Exxact Barendrecht, RTV Albrandswaard, Omroep Hoeksche Waard, ATOS RTV en Radio Ridderkerk. Het programma maakt gebruik van de studio en infrastructuur van Exxact Barendrecht.

Met ingang van 2 december 2023 heeft RTV Papendrecht zich toegevoegd aan de deelnemende omroepen. Daarmee komt het aantal samenwerkende lokale omroepen op 7 stuks.

Op 2 maart 2024 was het RTV Dordrecht die met haar radiozender Drechtstad FM als 8e omroep aansloot als deelnemende omroep.

Hiermee wordt er door deze acht deelnemende omroepen – binnen hun verzorgingsgebied – een uitzendbereik van ruim 500.000 inwoners bereikt.

Heb je zelf een onderwerp voor ons programma? Redactie@zaterdagmiddaglive.nl