dinsdag 25 juni 2024
Uitgelicht

Uitgelicht #216 – Menstruatiearmoede

Deze week in #uitgelicht: Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland die in armoede leven is thuis geen geld voor menstruatieproducten. Het Stichting Armoedefonds stelt daarom gratis menstruatieproducten beschikbaar via Menstruatieproducten Uitgiftepunten (MUP’s) bij hulporganisaties, bibliotheken, scholen en andere laagdrempelige locaties. Inmiddels zijn er ruim 1.900 MUP’s verspreid door heel Nederland en komen er dagelijks nieuwe uitgiftepunten bij.

Bram de Waard (ATOS RTV) en Sebastiaan van Mill van Zaterdagmiddag LIVE! praten met Renate Giesbers (Rayonmanager van De Bibliotheek AanZet) over menstruatiearmoede: een nieuwe MUP in Bibliotheek AanZet Hendrik-Ido-Ambacht.

Hulp nodig?
Wie even geen geld heeft voor menstruatieproducten, kan die gratis pakken uit de zwarte kast voor de ingang van de bibliotheek. Je kunt kiezen uit tampons, maandverband en cups. De voorraad wordt wekelijks gevuld, neem gerust zoveel mee als je nodig hebt.

Doneren of meehelpen?
Het uitgiftepunt bij de bibliotheek is een initiatief van Stichting Armoedefonds. Wie het initiatief wil steunen, kan producten in de kast leggen. Wil je meer informatie over de MUP’s, of wil je weten hoe je met Stichting Armoedefonds kan samenwerken? Ga dan naar: https://www.armoedefonds.nl/wat-we-doen/projecten/menstruatie-armoede/