donderdag 25 april 2024
AankondigingProgramma

Drechtstad FM sluit aan bij Zaterdagmiddag LIVE-familie

Drechtstad FM, de radio-tak van RTV Dordrecht, gaat zich bij Zaterdagmiddag LIVE voegen. Daarmee komt het aantal deelnemende omroepen in de regio Zuid-Holland Zuid op acht. Met de deelname van de lokale omroep van Dordrecht worden de lokale verhalen uit de stad ook gedeeld met andere luisteraars uit de regio.

Zaterdagmiddag LIVE bestaat al sinds 2019 en wordt inmiddels gemaakt door een team van vrijwilligers van verschillende lokale omroepen in de regio. Naast de deelnemers van het eerste uur – Exxact Barendrecht, RTV Albrandswaard en RTV Lansingerland – doen tegenwoordig nog 4 omroepen mee: RTV Ridderkerk, ATOS RTV, Omroep Hoeksche Waard en Papendrecht FM. In de uitzendingen staan de lokale verhalen van de dorpen en steden in de regio centraal.

Eindredacteur Sebastiaan van Mill is al jaren betrokken bij het programma. Hij is heel enthousiast over de deelname van Dordrecht: “In de regio Drechtsteden misten we nog een van de grootste spelers: RTV Dordrecht. Ze staan garant voor mooie journalistieke producties, en mooie verhalen uit de stad. Die verhalen willen we breder in de regio vertellen. Dat kan nu!”

Ton van Wijngaarden, hoofdredacteur bij RTV Dordrecht, vindt het een mooie stap: “Wij streven naar samenwerking met andere omroepen in de regio, doen dit al jaren op dagelijkse basis met RTV Rijnmond en steeds meer met de andere lokale omroepen in onze streek. Het uitzenden van Zaterdagmiddag LIVE! past in deze strategie. Als luisteraar van Drechtstad FM ben je vanaf komende zaterdag ook op de hoogte van wat er om je heen gebeurt in de hele regio!”

Vanaf 2 maart zendt Drechtstad FM het programma uit, op zaterdagmiddag tussen 12 en 2 uur ’s middags. Op zaterdagmiddaglive.nl is een lijst te vinden met alle deelnemers en hun frequenties