vrijdag 19 juli 2024
Uitgelicht

Uitgelicht #228 – Dikkedarm onderzoek

Het aantal mensen dat meedoet met het bevolkingsonderzoek dikkedarmkanker, neemt al jaren af. Dat is een reden voor zorg, zegt professor Manon Spaander van het Erasmus MC. Daarom organiseert zij, samen met haar collega’s, bewustwordingscampagnes in de stad Rotterdam. Ze doet dat op een bijzondere manier: met een grote opblaasdarm.

Wie vorige week in Rotterdam was op het Centraal Station, kon er niet omheen (maar wel doorheen): een grote opblaasdarm, een dikke darm. Compleet met poliepen, darmwand en alles wat daarbij hoort. Ludiek, maar vooral nuttig. Professor Spaander, MDL-specialist in het Erasmus MC, vertelt er over de dikke darm, en over dikke darmkanker.

Zaterdagmiddag Live-presentatoren Cornel en Aad spreken hierover met Professor Manon Spaander, werkzaam bij het Erasmus MC in Rotterdam.

En misschien is het ook wel een beetje om het taboe rondom het onderwerp wat weg te nemen. Spaander citeert graag de ambassadeur van de Maag-Lever-Darmstichting, André van Duin: “kijk wat vaker achterom!”