zaterdag 18 mei 2024
Uitgelicht

Uitgelicht #214 – Kerstwandeling Barendrecht

Vrijdag 15 december 2023 wordt de kerstwandeling Bethlehem in Barendrecht georganiseerd. Het is dit jaar de tiende editie van deze sfeervolle lichtjestocht met taferelen uit het kerstverhaal. Presentatoren Cornel van der Heiden en Eric Harreman van Zaterdagmiddag LIVE! praten hierover met Marijke Roodnat en Arnold Sluijs van de organisatie Hart voor Barendrecht.

Geschiedenis
Sinds 2011 organiseert stichting Hart voor Barendrecht deze sfeervolle lichtjestocht. Dit jaar beleeft de Kerstwandeling Bethlehem in Barendrecht haar 10e live-editie! Wandelaars lopen via een vastgestelde en verlichte route langs verschillende taferelen uit het kerstverhaal van de geboorte van Jezus. Ieder jaar kiest de organisatie een andere wijk voor het evenement.

Route
De route leidt de wandelaars via een sfeervol verlicht pad door de wijk rondom de Campus Lagewei in Barendrecht. Het thema voor de kerstwandeling is ‘Ga Mee!’ Deelnemers gaan onder leiding van een gids in groepen op pad en wandelen langs tien taferelen uit het kerstverhaal. Iedereen is van harte welkom om mee te doen. Tussen 18.30 en 19.30 uur begint vanaf Portus Groene Hart (Haarspitwei 11) de wandeling van ca. 90 minuten met een reis terug in de tijd. Aan het eindpunt is er warme chocomel met wat lekkers.

Meer informatie over Hart voor Barendrecht vind je op de website www.hartvoorbarendrecht.nl